Lediga jobb Kungälv Energi AB i Kungälv

Se alla lediga jobb från Kungälv Energi AB i Kungälv. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Kungälv som finns inom det yrket.

Distributionselektriker till Affärsområde Entreprenad

Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag. Vill du vara med och säkra framtidens energidistribution? Bli en del av vårt team som distributionselektriker! Vi söker Distributionselektriker till Affärsområde Entreprenad, montage Vi söker di... Visa mer
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.
Vill du vara med och säkra framtidens energidistribution? Bli en del av vårt team som distributionselektriker!

Vi söker Distributionselektriker till Affärsområde Entreprenad, montage


Vi söker dig som är en erfaren distributionselektriker och vill arbeta tillsammans med oss för att säkra och bygga elnätet i Kungälv med omnejd.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara


- Arbeta med nyanslutning, om- och nybyggnation av elanläggningar, underhåll, drift och felavhjälpning i el- och belysningsnäten. Såväl luft som jordkabel
- Vara delaktig i att utveckla arbetssätt och rutiner för arbetsområdet
- Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå

Dina kvalifikationer 

- El/teknisk linje på gymnasiet, YH-utbildning inom elkraft eller kompetens som bedöms motsvarande
- B-körkort är ett krav
- BE, C-körkort, motorsågskörkort är ett plus likväl som övriga maskinförarintyg och certifikat
- ESA, Arbete på Väg, kontroll före idrifttagning, Nedtagning av nödställd mm

Vi vill även att du har

- Minst tre års yrkeserfarenhet av att arbeta med eldistribution inom energibranschen.
- God IT-kunskap med nyfikenhet kring utveckling när det gäller användandet av digitala lösningar och hjälpmedel. Erfarenhet av DP Spatial är meriterande.
- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper
Du är ansvarstagande, noggrann och tycker om ordning och reda. Du är serviceinriktad med högt driv och ser till att få saker gjorda. Du trivs med att arbeta utomhus och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Du tycker om att samarbeta, du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt. Kundfokus och affärsmässighet är självklarheter och du har förmåga till helhetssyn.

Eftersom vi anser att trivsel och gott kamratskap är en viktig del av vår arbetsmiljö så kommer stor vikt att läggas vid hur kandidaten bedöms passa in i vårt befintliga team. Det är en fördel om du bor i närområdet då vi har inställelsetid att beakta vid beredskap.

Erbjudande
Du blir en viktig del av Kungälv Energi – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, stöttande medarbetare och respektfullhet. Det är en spännande och utvecklande arbetsplats i en kommun som är i tillväxt. Du får möjlighet att jobba i en bransch som är livsnödvändig i våra vardagliga liv och en av de viktigaste branscherna för klimatomställningen.
Vi satsar på trygghet och hållbarhet med kollektivavtal, företagshälsovård, friskvårdsbidrag med Epassi, friskvårdstimma mm.
Du kommer få möjlighet att lära dig och utvecklas mycket i ett varierande nät både i stadsmiljö, landsbygd och skärgård.

Om Kungälv Energi
Kungälv Energi är ett energibolag som ägs av Kungälvs Kommun. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för att Kungälv Energi aktivt ska bidra till samhällets hållbara utveckling och öka våra kunders livskvalitet i vardagen

Ansökan

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om tjänsten eller vår organisation. Vi ser fram emot att välkomna en ny kollega till vårt team!

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! 
Sista dag 2024-08-11.

För frågor om tjänsten, kontakta Teamledare Magnus Sefastsson på tel, 0730-266089

 

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering

 

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Underhållsingenjör till Affärsområde Värme

Affärsområde Värme ansvarar för försäljning, produktion och distribution av fjärrvärme inom Kungälv Energi. Huvudbränslet i vår fjärrvärmeanläggning är biobränsle (skogsflis, bark och stamved). Munkegärdeverket är en 100 % fossilfri anläggning vilket är ett resultat av ett mångårigt miljöarbete. Kungälv växer och under 2023 gjorde vi den största nysatsningen sedan starten och byggde ut produktionskapaciteten med cirka 50 %.   Om tjänsten Vi söker nu e... Visa mer
Affärsområde Värme ansvarar för försäljning, produktion och distribution av fjärrvärme inom Kungälv Energi.

Huvudbränslet i vår fjärrvärmeanläggning är biobränsle (skogsflis, bark och stamved). Munkegärdeverket är en 100 % fossilfri anläggning vilket är ett resultat av ett mångårigt miljöarbete. Kungälv växer och under 2023 gjorde vi den största nysatsningen sedan starten och byggde ut produktionskapaciteten med cirka 50 %.

 

Om tjänsten
Vi söker nu en Underhållsingenjör att ingå i vårt produktionsteam med placering på kraftvärmeverket i Munkegärde, Kungälv, som är vår huvudanläggning för produktion.

För en underhållsingenjör på Kungälv Energi erbjuds ett spännande och varierande arbete där ansvaret för en trygg, effektiv och miljövänlig produktion av fjärrvärme för våra kunder ligger i fokus året om. 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att variera över driftsäsongen men huvudsakligen innehålla:

- Leda och genomföra underhållstekniska aktiviteter vid nyanskaffning och ombyggnation av produktionsutrustningar inklusive ansvar för upprättande av rutiner
- Verka som svetsansvarig med därtill hörande anläggningsdokumentation
- Ansvar för underhållssystemet IDUS och verksamhetsutveckling kring detta system
- Skapa och uppdatera driftsäkerhetsupplägg såsom dokumentation, förebyggande underhåll, reservdelsberedning, nedbrytning av reservdelar och servicetips
- Inköp reservdelar, förbrukningsmaterial med koppling till underhåll samt tjänster inom underhåll (offerthantering)
- Ansvar för att leda och hålla ihop revisionsplaneringen samt samordning av arbeten inkl. entreprenörer
- Deltagande i enskilda utvecklings- och förändringsprojekt efter verksamhetens behov
- Ansvar för planering avhjälpande underhåll såsom lagerbyten och oljebyten

Arbetstider
Dagtid 100% tjänst med placering på Munkegärdeverket. Beredskapstjänstgöring i lämplig omfattning.

Dina kvalifikationer
Vi eftersöker följande:

- Postgymnasial yrkesutbildning/driftutbildning eller kortare Högskola/universitet eller motsvarande med inriktning mot Energi eller Processindustri, alternativt annan utbildning, exempelvis sjöingenjör, i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Gärna även engelska
- Körkort B

Tidigare erfarenhet och kompetens
Vi eftersöker i första hand kandidater med följande erfarenhet och kompetens

- Arbetat med underhållsplanering minst 5 år, att självständigt planera, prioritera och se till att åtgärder inom underhållsarbete blir utförda
- Minst några års erfarenhet av att arbeta med produktionsanläggningar med processfokus, där arbete med fastbränsleeldade kraftvärmeverk eller ång-/hetvattencentraler är särskilt meriterande.
- Erfarenhet av underhållsstrategier och underhållssystem i teori och praktik
- Erfarenhet av att leda projekt och leda verksamhet
- Affärsmässighet, vana att arbeta med upphandling, tex. jämföra anbud
- Datorvana och IT mognad dvs. förmåga och vilja att hantera de olika datorprogram som finns som stödfunktioner för våra rutiner

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
Vi letar efter en kandidat med gott humör och som gärna har glimten i ögat, samtidigt som du är självgående och driven.  Du behöver vara kreativ, flexibel och nyfiken, gillar att hitta nya lösningar och följa med i utvecklingen men alltid på ett välstrukturerat och noggrant sätt.

Du arbetar långsiktigt och målinriktat med god kommunikation och involvering till dina medarbetare. Att prioritera och fatta beslut är något du har lätt för. Vi värdesätter också att du lägger stor vikt vid att utföra ditt arbete med god etik och moral.

Eftersom vi anser att trivsel och gott kamratskap är en viktig del av vår arbetsmiljö så kommer stor vikt att läggas vid hur kandidaten bedöms passa in i vårt befintliga team.

Erbjudande
Du blir en viktig del av Kungälv Energi – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, stöttande medarbetare och respektfullhet. Det är en spännande och utvecklande arbetsplats i en kommun som är i tillväxt. Du får möjlighet att jobba i en bransch som är livsnödvändig i våra vardagliga liv och en av de viktigaste branscherna för klimatomställningen.
Vi satsar på trygghet och hållbarhet med kollektivavtal, företagshälsovård, friskvårdsbidrag med Epassi, friskvårdstimma mm.

Du kommer lära dig och utvecklas mycket, det är stor variation i arbetet både under säsong och inom teknik.

Om Kungälv Energi
Kungälv Energi är ett energibolag som ägs av Kungälvs Kommun. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för att Kungälv Energi aktivt ska bidra till samhällets hållbara utveckling och öka våra kunders livskvalitet i vardagen.

Ansökan
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Sista dag för ansökan är 2024-07-21
För frågor om tjänsten, kontakta Teamledare Sven Hansson på tel. 0706-050547

 

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering. 

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Projektledare El till Affärsområde Entreprenad

Lockar utmanande projekt inom energibranschen? Vi söker Projektledare El till Affärsområde Entreprenad Om tjänsten Vi söker dig som är projektledare, har erfarenhet av elbranschen och vill arbeta med anslutningar samt ny- och ombyggnation av el och belysningsnät. Som Projektledare är ditt uppdrag att leda, styra och koordinera projekt.  Ditt fokus kommer vara att planera och koordinera större och mindre uppdrag så att vi genomför dessa med rätt kvalite... Visa mer
Lockar utmanande projekt inom energibranschen?
Vi söker Projektledare El till Affärsområde Entreprenad
Om tjänsten

Vi söker dig som är projektledare, har erfarenhet av elbranschen och vill arbeta med anslutningar samt ny- och ombyggnation av el och belysningsnät.

Som Projektledare är ditt uppdrag att leda, styra och koordinera projekt. 
Ditt fokus kommer vara att planera och koordinera större och mindre uppdrag så att vi genomför dessa med rätt kvalitet, i tid och med nöjda kunder. 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara
•    Driva och genomföra projekt enligt vår projektmodell och riktlinjer
•    Planera och organisera uppdragen, ta fram arbetsmiljöplan och riskanalyser
•    Skapa och hantera handlingar internt och externt inom ett uppdrag tex kalkyler och offerter
•    I förekommande fall själv projektera och bereda uppdrag
•    Beställa och följa upp entreprenader
•    Dokumentera och följa upp projekt
•    Vara delaktig i att utveckla arbetssätt och rutiner för arbetsområdet

Dina kvalifikationer
•    Högskoleutbildning inom elkraft eller kompetens som bedöms motsvarande
•    Projektledarutbildning 
•    B-körkort 

Vi vill även att du har
•    Minst 3 års erfarenhet som projektledare inom elkraft 
•    Erfarenhet av beredning
•    Van IT-användare med nyfikenhet kring utveckling när det gäller användandet av olika system, digitala lösningar och hjälpmedel. Erfarenhet av DP Spatial är meriterande.
•    God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper
Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och är van att möta kunder och intressenter. Du tycker om att se till helheten och trivs med flera parallella kontakter. Du är ansvarstagande, noggrann och välstrukturerad. Du är serviceinriktad med högt driv och ser till att få saker gjorda. Du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Du tycker om att samarbeta och du lyssnar, kommunicerar och löser problem på konstruktivt sätt. Kundfokus och affärsmässighet är självklarheter och du har förmåga till helhetssyn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erbjudande
Du blir en viktig del av Kungälv Energi – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, stöttande medarbetare och respektfullhet. Det är en spännande och utvecklande arbetsplats i en kommun som är i tillväxt. Du får möjlighet att jobba i en bransch som är livsnödvändig i våra vardagliga liv och en av de viktigaste branscherna för klimatomställningen.

Vi satsar på trygghet och hållbarhet med kollektivavtal, möjlighet till hemmakontor 1-2 dagar /vecka, företagshälsovård, friskvårdsbidrag med Epassi, friskvårdstimma mm.
Vi sitter i flexibla fina lokaler, centralt i Kungälv.

Om Kungälv Energi 
Kungälv Energi är ett energibolag som ägs av Kungälvs Kommun. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för att Kungälv Energi aktivt ska bidra till samhällets hållbara utveckling och öka våra kunders livskvalitet i vardagen. 

Ansökan
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Sista dag för ansökan 18/8
För frågor om tjänsten, kontakta Teamledare Elizabeth Svanberg på tel. 0303-23 97 51. 

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Driftingenjör/Drifttekniker till Kraftvärmeverket

Affärsområde Värme ansvarar för försäljning, produktion och distribution av fjärrvärme inom Kungälv Energi. Huvudbränslet i vår fjärrvärmeanläggning är biobränsle (skogsflis, bark och stamved). Munkegärdeverket är en 100 % fossilfri anläggning vilket är ett resultat av ett mångårigt miljöarbete. Kungälv växer och under 2023 gjorde vi den största nysatsningen sedan starten och byggde ut produktionskapaciteten med cirka 50 %. Vi söker en engagerad och dr... Visa mer
Affärsområde Värme ansvarar för försäljning, produktion och distribution av fjärrvärme inom Kungälv Energi.

Huvudbränslet i vår fjärrvärmeanläggning är biobränsle (skogsflis, bark och stamved). Munkegärdeverket är en 100 % fossilfri anläggning vilket är ett resultat av ett mångårigt miljöarbete. Kungälv växer och under 2023 gjorde vi den största nysatsningen sedan starten och byggde ut produktionskapaciteten med cirka 50 %.

Vi söker en engagerad och drivande Driftingenjör/Drifttekniker till Kraftvärmeverket
Om tjänsten

Som Driftingenjör/Drifttekniker kommer du att ingå i vårt produktionsteam med placering på kraftvärmeverket i Munkegärde, Kungälv, som är vår huvudanläggning för produktion.

För en driftingenjör/drifttekniker på Kungälv Energi erbjuds ett spännande och varierande arbete där ansvaret för en trygg, effektiv och miljövänlig produktion av fjärrvärme för våra kunder ligger i fokus året om. 

Dina främsta arbets­uppgifter kommer att variera över driftsäsongen men huvudsakligen innehålla

- Drift och kontroll av produktionsanläggningar med ingående processutrustning
- Felsökning och felavhjälpning
- Processoptimering och driftplanering
- Ledning och planering av revisions- och underhållsarbete (med egen medverkan främst under sommarhalvåret)
- Framtagning/uppdatering av rutiner och instruktioner
- Kontakter med leverantörer och entreprenörer
- Deltagande i enskilda utvecklings- och förändringsprojekt efter verksamhetens behov 

Arbetstider
För att klara driften av våra anläggningar tillämpas 3-skiftarbete i varierande grad under fem månader. Under perioden maj till oktober tillämpas normalt dagtidstjänstgöring i kombination med ett rullande beredskapsschema. Med hjälp av fjärrstyrning kan en del larm och arbete hanteras från hemmet under beredskap.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har

- Driftutbildning på högskolenivå med inriktning mot Energi eller Processindustri (Raffinaderi, petrokemi) alternativt annan utbildning, exempelvis sjöingenjör eller högskoleingenjör i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska, gärna även engelska
- Körkort B

Tidigare erfarenhet och kompetens
Vi eftersöker i första hand kandidater med följande erfarenhet och kompetens

- Arbetat med drift de senaste åren, med några års erfarenhet inom produktionsanläggningar med processfokus, där arbete med fastbränsleeldade kraftvärmeverk eller ång-/hetvattencentraler är särskilt meriterande
- Erfarenhet av skötsel av mekanisk utrustning
- Erfarenhet av att självständigt planera, prioritera och genomföra åtgärder inom produktion och underhållsarbete
- Praktisk och teoretisk kunskap om styr- och reglerteknik är önskvärt
- Datorvana och IT mognad dvs. förmåga och vilja att hantera de olika datorprogram som finns som stödfunktioner för våra rutiner

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper
Vi letar efter en kandidat med gott humör och som gärna har glimten i ögat, samtidigt som du är teknikintresserad och analytiskt lagd. Självständighet är viktigt då du förväntas lösa uppgifter på egen hand, men det är också avgörande att fungera väl i teamet där samarbete och kommunikation är nyckeln till framgång.

Vi söker dig som är motiverad att arbeta med förebyggande åtgärder och optimering.
Din nyfikenhet och förmåga att hitta nya lösningar är värdefullt, samtidigt som vi uppskattar din noggrannhet och förmåga att arbeta strukturerat. En hög grad av självinsikt och personlig mognad är viktigt, där du tar ansvar för din egen utveckling samt står för god etik och moral.

Eftersom vi anser att trivsel och gott kamratskap är en viktig del av vår arbetsmiljö så kommer stor vikt att läggas vid hur kandidaten bedöms passa in i vårt befintliga team.

Erbjudande
Du blir en viktig del av Kungälv Energi – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, stöttande medarbetare och respektfullhet. Det är en spännande och utvecklande arbetsplats i en kommun som är i tillväxt. Du får möjlighet att jobba i en bransch som är livsnödvändig i våra vardagliga liv och en av de viktigaste branscherna för klimatomställningen.
Vi satsar på trygghet och hållbarhet med kollektivavtal, företagshälsovård, friskvårdsbidrag med Epassi, friskvårdstimma mm.
Du kommer lära dig och utvecklas mycket, det är stor variation i arbetet både under säsong och inom teknik.

Om Kungälv Energi
Kungälv Energi är ett energibolag som ägs av Kungälvs Kommun. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för att Kungälv Energi aktivt ska bidra till samhällets hållbara utveckling och öka våra kunders livskvalitet i vardagen.

Ansökan
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Sista dag för ansökan är 19/5 2024. För frågor om tjänsten, kontakta Teamledare Sven Hansson på tel. 0706-050547

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering. 

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Marknadsstrateg Elnät

Forma framtiden inom Elnät – Bli En Av Oss! Kom och spela en central roll i vår organisation, där du inte bara utvecklar dig själv utan också bidrar till den elektriska stämningen i branschen! Vi söker Marknadsstrateg Elnät   Om tjänsten Som vår nästa Marknadsstrateg för Elnät, inom Affärsområde Elnät, kommer du vara nyckelpersonen för att omvandla de senaste branschkraven till nya elnätstjänster. Du kommer ha en omväxlande roll med stort eget ansvar.... Visa mer
Forma framtiden inom Elnät – Bli En Av Oss!
Kom och spela en central roll i vår organisation, där du inte bara utvecklar dig själv utan också bidrar till den elektriska stämningen i branschen!
Vi söker Marknadsstrateg Elnät
 

Om tjänsten

Som vår nästa Marknadsstrateg för Elnät, inom Affärsområde Elnät, kommer du vara nyckelpersonen för att omvandla de senaste branschkraven till nya elnätstjänster.

Du kommer ha en omväxlande roll med stort eget ansvar. Hos oss får du inte bara en tjänst; du får möjligheten att påverka och skapa förändring.

 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara

•    Utveckla processer och arbetsflöden
•    Driva automationsarbete i IT system och dess processer
•    Skapa struktur för flexmarknad och stödtjänster
•    Säkerställa efterlevnad av elmarknadsdirektivet och andra regelverk
•    Hantera kundrelationer kring förbrukning och energifrågor
•    Stöd inom mätvärdeshantering

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är systematisk och logisk problemlösare, arbetar mot tydliga mål med energi och uthållighet där du slutför dina arbetsuppgifter. Du vill lära dig mer och utvecklas inom området och marknaden.

Vi vill även att du har:

•    Högskoleutbildning eller jämförbart med inriktning mot elnätsdistribution eller dataingenjör med intresse för energimarknaden
Alternativt så är du utbildad högskoleingenjör eller tekniker med inriktning mot elkraft, eller en annan bakgrund som kan bedömas som likvärdig
•    Stark systemkunskap (nätinformation, kundinformation, mätvärdeshantering)
•    Erfarenhet av databashantering
•    Allmän elkraftskunskap
•    Mycket goda kunskaper i excel
•    Ekonomiska grundkunskaper
•    Kunskap att ta till dig ny information och förmedla samt omvandla den till tydliga budskap och riktlinjer
•    B-körkort

Det är meriterande om du har kunskap om mätvärdesinsamling, erfarenhet att leda utvecklingsprojekt, förståelse om elmarknaden, avtalsskrivningar och förhandlingsvana.

Alla lagtexter och standarder samt vår dokumentation är på svenska. Därför behöver du kunna hantera svenska språket i både tal och skrift.

 

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Du är inte bara nyfiken utan även ödmjuk och öppen för att omfamna nya kunskaper och insikter. Din lyhördhet och förmåga att lyssna på andra gör dig till en värdefull medlem i vårt team. Du gillar utmaningar, att ta initiativ och skapa kontakter. 

Din analytiska skicklighet är en av dina starkaste sidor, och du arbetar noggrant och strukturerat för att säkerställa kvalitet i varje uppgift. Du är resultatfokuserad och förstår vikten av att kunna navigera mellan självständigt arbete och samarbete för att uppnå gemensamma mål.

En självklarhet är att du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Vi lägger betydande vikt vid dina personliga egenskaper.

Har du dessa egenskaper kommer du trivas hos oss! 

 

Erbjudande

Du blir en viktig del av Kungälv Energi – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, stöttande medarbetare och respektfullhet. Det är en spännande och utvecklande arbetsplats i en kommun som är i tillväxt. Du får möjlighet att jobba i en bransch som är livsnödvändig i våra vardagliga liv och en av de viktigaste branscherna för klimatomställningen.
Vi satsar på trygghet och hållbarhet med kollektivavtal, möjlighet till hemmakontor 1-2 dagar /vecka, företagshälsovård, friskvårdsbidrag med Epassi, friskvårdstimma mm.
Vi sitter i flexibla fina lokaler, centralt i Kungälv.

 

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! För frågor om tjänsten, kontakta Affärsområdeschef Henrik Karlsson på tel. 0303-23 93 05 

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Systemansvarig NIS-ingenjör till Affärsområde Entreprenad

Spännande möjlighet – gör skillnad genom att forma framtiden inom energibranschen! Vi söker Systemansvarig NIS-ingenjör till Affärsområde Entreprenad Om tjänsten Vi söker en driven och kommunikativ systemansvarig NIS-ingenjör med erfarenhet från Energibranschen. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara •    Utveckla och digitalisera våra processer samt tillse att vi har effektiva rutiner för att säkerställa en korrekt dokumentation •    Applikation... Visa mer
Spännande möjlighet – gör skillnad genom att forma framtiden inom energibranschen!
Vi söker Systemansvarig NIS-ingenjör till Affärsområde Entreprenad
Om tjänsten

Vi söker en driven och kommunikativ systemansvarig NIS-ingenjör med erfarenhet från Energibranschen.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara
•    Utveckla och digitalisera våra processer samt tillse att vi har effektiva rutiner för att säkerställa en korrekt dokumentation
•    Applikationsansvarig elmodul
•    Ansvara för nyutveckling, kravställning samt förvaltning av våra system
•    Support och utbildning 
•    Administrera och rapportera in myndighetsuppuppgifter på uppdrag av elnät
•    Nära samarbete med IT-avdelningen

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är kommunikativ, har en ekonomisk förståelse samt van IT användare för olika system samt integrationer.

Vi vill även att du har
•    Relevant högskoleutbildning inom GIS, IT eller motsvarande erfarenheter inom området
•    Minst fem års arbetslivserfarenhet
•    B-körkort
•    Kunskap och vana att arbeta med Excel, samt övriga Office program
•    God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet från att tidigare arbetat inom energibranschen. Även teknisk kännedom om distributionsnät och dess komponenter.
Vi värdesätter även erfarenhet av att arbeta i NIS system, särskilt Dp-Spatial.
Dessutom ser vi positivt på djupare kunskap i beräkningar samt analyser av elnät.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper
Vi värdesätter utveckling samt en pedagogisk ådra och en passion för att göra teknik begriplig för alla. En stark förmåga att organisera och hålla ordning på dokumentation är en självklarhet. Du skall vara proaktiv och analytisk med förmåga att lösa problem på ett logiskt sätt. Det är många kontaktytor att hantera så tålamod och samarbete är viktigt att ha, likväl som att kunna arbeta självständigt när det krävs. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Erbjudande
Du blir en viktig del av Kungälv Energi – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, stöttande medarbetare och respektfullhet. Det är en spännande och utvecklande arbetsplats i en kommun som är i tillväxt. Du får möjlighet att jobba i en bransch som är livsnödvändig i våra vardagliga liv och en av de viktigaste branscherna för klimatomställningen.
Vi satsar på trygghet och hållbarhet med kollektivavtal, möjlighet till hemmakontor 1-2 dagar /vecka, företagshälsovård, friskvårdsbidrag med Epassi, friskvårdstimma mm.
Vi sitter i flexibla fina lokaler, centralt i Kungälv.

Om Kungälv Energi
Kungälv Energi är ett energibolag som ägs av Kungälvs Kommun. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för att Kungälv Energi aktivt ska bidra till samhällets hållbara utveckling och öka våra kunders livskvalitet i vardagen. 

Ansökan
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! 
Sista dag för ansökan är 2024-05-28.
För frågor om tjänsten, kontakta Affärsområdeschef Mattias Björklund på tel. 0722-014360
Fackliga representant: Jörgen Söderström tel. 0303-239319

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Ekonomichef

Ansök    Mar 13    Kungälv Energi AB    Ekonomichef
Bli vår Ekonomichef och bidra till vår elektriska stämning och framgång Vi söker Ekonomichef Om tjänsten Som vår Ekonomichef kommer du vara en del i koncernens ledningsgrupp och aktivt delta i utvecklingen av hela verksamheten. Du gillar att arbeta proaktivt på strategisk, taktisk och operativ nivå med ansvar för att utveckla, förankra, implementera och följa upp ekonomi- och administrativa processer. Du har också ansvar för ekonomiavdelningen.   Di... Visa mer
Bli vår Ekonomichef och bidra till vår elektriska stämning och framgång
Vi söker Ekonomichef

Om tjänsten

Som vår Ekonomichef kommer du vara en del i koncernens ledningsgrupp och aktivt delta i utvecklingen av hela verksamheten.

Du gillar att arbeta proaktivt på strategisk, taktisk och operativ nivå med ansvar för att utveckla, förankra, implementera och följa upp ekonomi- och administrativa processer. Du har också ansvar för ekonomiavdelningen.

 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

•    Ansvar för koncernredovisning och controlling, budget, uppföljning samt finansiell upplåning
•    Kalkylering och analyser i samband med större investeringar
•    Hantera skattefrågor kring energi och elhandel
•    Ansvar för diariet och vår dokumenthantering
•    Stöd till VD avseende styrelseadministration
•    Säkerställa våra rutiner och policys inom ekonomi
•    Stötta och coacha verksamhetens chefer i frågor inom ansvarsområdet
•    Hållbarhetsredovisning inom ekonomi

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av koncernredovisning, controlling/analys, bokslutsarbete samt budgetering. 
Har förståelse för affären och besitter affärsstrategiskt kunnande, samtidigt som du ser och tar tag i saker på ett empatiskt och involverande sätt.
Är van att driva förändringsarbete, effektivisering och digitaliseringsarbete.

Vi vill även att du har:

•    Civilekonom/ högskoleexamen ekonomi minst 180 hp med inriktning mot redovisning eller motsvarande 
•    Ledarutbildning och ledarerfarenhet 
•    Vana att arbeta i ledningsgrupp och delta i styrelsearbete
•    Erfarenhet av att tillämpa aktiebolagslagen och kommunallagen för att kunna vara ett viktigt stöd för vår VD och styrelse
•    Kunskap kring skatter avseende, el, värme mm
•    God vana av officepaketet 
•    B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet från energibranschen, elnätsekonomi samt av upphandling.

Du behöver kunna hantera svenska språket i både tal och skrift eftersom du kommer skriva rapporter till styrelse, kommun mm samt vara föredragare inom ditt kompetensområde i möten med kommunens politiska ledning samt förvaltning.

 

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Med din förmåga att förmedla idéer och inspirera andra skapar du dialog, redo att utveckla andra, samt kan skapa harmoni och enighet genom både din självständighet och samarbetsförmåga. För att bidra till affärsmässighet och kundfokus kan du se förbi den uppenbara och gillar att tänka utanför boxen. Att driva förändring och sträva efter förbättring är din passion samt din skicklighet i att analysera och strukturera bidrar till att se mönster och hitta lösningar.

Du delar med dig av dina kunskaper på ett pedagogiskt sätt, du är beslutsam och fokuserad på dina mål. Att vara öppen för feedback och att vara lyhörd för andras behov är en del av din natur. 

En självklarhet är att du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Vi lägger betydande vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Erbjudande

Du blir en viktig del av Kungälv Energi – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, stöttande medarbetare och respektfullhet. Det är en spännande och utvecklande arbetsplats i en kommun som är i tillväxt. Du får möjlighet att jobba i en bransch som är livsnödvändig i våra vardagliga liv och en av de viktigaste branscherna för klimatomställningen. Med en roll som Ekonomichef bidrar du och kan påverka utvecklingen av Kungälv när det gäller infrastruktur och hållbarhet.
Vi satsar på trygghet och hållbarhet med kollektivavtal, möjlighet till hemmakontor 1-2 dagar /vecka, företagshälsovård, friskvårdsbidrag med Epassi, friskvårdstimma mm.
Vi sitter i flexibla fina lokaler, centralt i Kungälv.

Vår verksamhet är samhällsviktig vilket innebär att du kommer krigsplaceras hos oss. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att godkänd säkerhetsprövning krävs inför tillsättning.

 

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! För frågor om tjänsten, kontakta VD Karin Almgren 0768-354596

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Projektör El till Affärsområde Entreprenad

Vi söker Projektör El till Affärsområde Entreprenad Är du en erfaren, engagerad och kompetent projektör med fokus på elnät och belysningsnät, eller nyutexaminerad inom området och tror att energibranschen är din framtid? Sök till oss!   Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara •    Ansvara för projektering och beredning av såväl ny- som ombyggnation och anslutningar  inom elnät, belysningsnät •    Planera och organisera uppdrag, inklusive ta fram ar... Visa mer
Vi söker Projektör El till Affärsområde Entreprenad
Är du en erfaren, engagerad och kompetent projektör med fokus på elnät och belysningsnät, eller nyutexaminerad inom området och tror att energibranschen är din framtid? Sök till oss!

 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara

•    Ansvara för projektering och beredning av såväl ny- som ombyggnation och anslutningar  inom elnät, belysningsnät
•    Planera och organisera uppdrag, inklusive ta fram arbetsmiljöplan och riskanalyser
•    Skapa och hantera handlingar internt och externt inom ett uppdrag såsom kalkyler och offerter
•    Stödja projektledare och vara elberedare i projekt med samförläggning av flera nyttigheter
•    Dokumentera och följa upp uppdrag
•    Delta i utvecklingen av arbetssätt och rutiner inom området

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är kommunikativ och trivs med att möta kunder och intressenter, är en van IT användare av olika system, som tex DP spatial, samt gillar att både kunna driva frågor självständigt men ändå vara en del av en utmärkt lagspelare.

Vi vill även att du har:

•    Högskoleutbildning inom elkraft eller motsvarande
•    B-körkort
•    Kunskap och vana att arbeta med Office program
•    God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom projektering/beredning samt utbildning inom BAS-U, BAS-P, AMA & EBR och ESA. Även arbetat med markfrågor och markavtal.

 

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Du tycker om att se till helheten, är serviceinriktad och trivs med flera parallella kontakter. Du är ansvarstagande, noggrann, välstrukturerad samt gillar att organisera.
Du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Tekniska utmaningar fascinerar dig och du är van att arbeta konstruktivt för att hitta lösningar. 
Kundfokus och affärsmässighet är självklara inslag i ditt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Har du dessa egenskaper kommer du trivas hos oss! 

 

Erbjudande

Du blir en viktig del av Kungälv Energi – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, stöttande medarbetare och respektfullhet. Det är en spännande och utvecklande arbetsplats i en kommun som är i tillväxt. Du får möjlighet att jobba i en bransch som är livsnödvändig i våra vardagliga liv och en av de viktigaste branscherna för klimatomställningen.
Vi satsar på trygghet och hållbarhet med kollektivavtal, möjlighet till hemmakontor 1-2 dagar /vecka, företagshälsovård, friskvårdsbidrag med Epassi, friskvårdstimma mm.
Vi sitter i flexibla fina lokaler, centralt i Kungälv.

 

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! För frågor om tjänsten, kontakta Teamledare Elizabeth Svanberg på tel. 0303-23 97 51. 

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Projektör Fiber till Affärsområde Entreprenad

Vi söker Projektör Fiber till Affärsområde Entreprenad Är du en erfaren, engagerad och kompetent projektör med fokus på fiber, eller nyutexaminerad inom området och tror att energibranschen är din framtid? Sök till oss!   Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara •    Ansvara för projektering och beredning av nybyggnation, kundanslutningar, nätförstärkning och omläggningar inom fiber •    Planera och organisera uppdrag, inklusive ta fram arbetsmiljöp... Visa mer
Vi söker Projektör Fiber till Affärsområde Entreprenad
Är du en erfaren, engagerad och kompetent projektör med fokus på fiber, eller nyutexaminerad inom området och tror att energibranschen är din framtid? Sök till oss!

 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara

•    Ansvara för projektering och beredning av nybyggnation, kundanslutningar, nätförstärkning och omläggningar inom fiber
•    Planera och organisera uppdrag, inklusive ta fram arbetsmiljöplan och riskanalyser
•    Skapa och hantera handlingar internt och externt inom ett uppdrag såsom kalkyler och offerter
•    Stödja projektledare och vara fiberberedare i projekt med samförläggning av flera nyttigheter
•    Dokumentera och följa upp uppdrag
•    Delta i utvecklingen av arbetssätt och rutiner inom området

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är kommunikativ och trivs med att möta kunder och intressenter, är en van IT användare av olika system, som tex DP spatial, samt gillar att både kunna driva frågor självständigt men ändå vara en del av en utmärkt lagspelare.

Vi vill även att du har:
•    Högskoleutbildning inom relevant område eller som bedöms motsvarande
•    B-körkort
•    Kunskap och vana att arbeta med Office program
•    God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet inom projektering/beredning samt utbildning inom BAS-U, BAS-P, AMA & EBR och ESA. Även arbetat med markfrågor och markavtal.

 

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Du tycker om att se till helheten, är serviceinriktad och trivs med flera parallella kontakter. Du är ansvarstagande, noggrann, välstrukturerad samt gillar att organisera.
Du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Tekniska utmaningar fascinerar dig och du är van att arbeta konstruktivt för att hitta lösningar. 
Kundfokus och affärsmässighet är självklara inslag i ditt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Har du dessa egenskaper kommer du trivas hos oss! 

 

Erbjudande

Du blir en viktig del av Kungälv Energi – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, stöttande medarbetare och respektfullhet. Det är en spännande och utvecklande arbetsplats i en kommun som är i tillväxt. Du får möjlighet att jobba i en bransch som är livsnödvändig i våra vardagliga liv och en av de viktigaste branscherna för klimatomställningen.
Vi satsar på trygghet och hållbarhet med kollektivavtal, möjlighet till hemmakontor 1-2 dagar /vecka, företagshälsovård, friskvårdsbidrag med Epassi, friskvårdstimma mm.
Vi sitter i flexibla fina lokaler, centralt i Kungälv.

 

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! För frågor om tjänsten, kontakta Teamledare Elizabeth Svanberg på tel. 0303-23 97 51. 

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Projektör El till Affärsområde Entreprenad

Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag. Vi söker dig som är El-projektör och vill vara med och skapa förutsättningar för framtidens Kungälv. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att projektera större och mindre uppdrag med rätt kv... Visa mer
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.
Vi söker dig som är El-projektör och vill vara med och skapa förutsättningar för framtidens Kungälv.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att projektera större och mindre uppdrag med rätt kvalitet och kunden i fokus.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara

- Projektering och beredning av såväl ny- som ombyggnation och anslutningar inom elnät, belysningsnät.
- Planera och organisera uppdragen, ta fram arbetsmiljöplan och riskanalyser
- Skapa och hantera handlingar internt och externt inom ett uppdrag tex kalkyler och offerter
- Dokumentera och följa upp uppdrag.
- Vara delaktig i att utveckla arbetssätt och rutiner för arbetsområdet

Formella Kvalifikationer

- Högskoleutbildning inom elkraft eller kompetens som bedöms motsvarande
- B-körkort

Tidigare erfarenhet och kompetens

- Minst 3 års erfarenhet som beredare inom elkraft
- Van IT-användare med nyfikenhet kring utveckling när det gäller användandet av olika system, digitala lösningar och hjälpmedel. Erfarenhet av DP Spatial är meriterande.
- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och är van att möta kunder och intressenter. Du tycker om att se till helheten och trivs med flera parallella kontakter. Du är ansvarstagande, noggrann och välstrukturerad. Du är serviceinriktad med högt driv och ser till att få saker gjorda. Du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Du tycker om att samarbeta och du lyssnar, kommunicerar och löser problem på konstruktivt sätt. Kundfokus och affärsmässighet är självklarheter och du har förmåga till helhetssyn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Har du dessa egenskaper kommer du trivas hos oss! Vi håller vad vi lovar är vårt motto, och vi jobbar alla tillsammans för att bidra till att Kungälv blir ett hållbart samhälle att leva i.Välkommen så snart som möjligt dock senast den 6 februari!

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Lagspelande REDOVISNINGSEKONOM som sprider elektrisk stämning

Ansök    Maj 10    Kungälv Energi AB    Redovisningsekonom
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag. Vi söker dig, en erfaren redovisningsekonom som vill sköta redovisning, bokslut och analyser för några av våra bolag i koncernen. Du är ekonom på högskole- eller universitetsnivå, eller motsvara... Visa mer
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.
Vi söker dig, en erfaren redovisningsekonom som vill sköta redovisning, bokslut och analyser för några av våra bolag i koncernen.

Du är ekonom på högskole- eller universitetsnivå, eller motsvarande, med stor erfarenhet kring redovisning.

Vi erbjuder:

Ett kvalificerat ekonomijobb i en spännande och samhällsviktig bransch. 
Vi är en trivsam arbetsplats med bra gemenskap där du kommer att ha ett dagligt samarbete med övriga medarbetare inom Ekonomiavdelningen och HR-avdelningen, 6 personer. Vårt kontor är nyrenoverat och du har möjlighet att arbeta hemifrån 1–2 dagar i veckan.

Dina främsta uppgifter är följande:

- Hantera daglig bokföring och kontoavstämningar
- Upprätta månatliga bokslut samt årsbokslut
- Controlling/analyser
- Budget- och prognosarbete
- Årsredovisningar
- Momsredovisning, skatteinbetalningar & deklarationer
- Ta fram underlag till våra revisorer
- Internredovisning och projektredovisning
- Stötta våra säljare samt chefer i ekonomifrågor
- Systemansvar Ekonomisystem

Övriga uppgifter:

Uppstart av nya bolag p g a omstrukturering i koncernen föranlett av ändringar i Ellagen. Du kommer att vara en viktig del i att strukturera redovisningen och lägga upp rutiner, flytt av anläggningstillgångar, uppstart av system mm.

Önskvärda egenskaper: 

Som person är du noggrann, analytisk och serviceinriktad. Att du är flexibel och tycker om att samarbeta är viktiga parametrar i vårt arbete. 
Vi vill att du har stort intresse för energibranschen och till detta även intresse för olika systemfrågor.
Att arbeta med utveckling och förbättringsarbete har du både vilja och erfarenhet ifrån. 

Välkommen med din ansökan!

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Distributionselektriker till Affärsområde Entreprenad, montage

Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag. Vi söker dig som är en erfaren distributionselektriker och vill arbeta tillsammans med oss för att säkra och bygga elnätet i Kungälv med omnejd. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara - ... Visa mer
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.
Vi söker dig som är en erfaren distributionselektriker och vill arbeta tillsammans med oss för att säkra och bygga elnätet i Kungälv med omnejd.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara

- Arbeta med nyanslutning, om- och nybyggnation av elanläggningar, underhåll, drift och felavhjälpning i el- och belysningsnäten. Såväl Luft som Jordkabel.
- Vara delaktig i att utveckla arbetssätt och rutiner för arbetsområdet.
- Beredskapstjänstgöring kan komma att ingå. 


Formella kvalifikationer

- El/teknisk linje på gymnasiet, YH-utbildning inom elkraft eller kompetens som bedöms motsvarande.
- B-körkort är ett krav.
- BE, C-körkort, motorsågskörkort är ett plus likväl som övriga maskinförarintyg och certifikat.
- ESA, Arbete på Väg, kontroll före idrifttagning, Nedtagning av nödställd mm.
 

Tidigare erfarenhet och kompetens

- Vi ser gärna att du har minst tre års yrkeserfarenhet av att arbeta med eldistribution inom energibranschen.
- Van IT-användare med nyfikenhet kring utveckling när det gäller användandet av digitala lösningar och hjälpmedel. Erfarenhet av DP Spatial är meriterande.
- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.
 

Personliga egenskaper
Du är ansvarstagande, noggrann och tycker om ordning och reda. Du är serviceinriktad med högt driv och ser till att få saker gjorda. Du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Du tycker om att samarbeta, du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt. Kundfokus och affärsmässighet är självklarheter och du har förmåga till helhetssyn.

Har du dessa egenskaper kommer du trivas hos oss! Vi håller vad vi lovar är vårt motto, och vi jobbar alla tillsammans för att bidra till att Kungälv blir ett hållbart samhälle. 

Välkommen med din ansökan, senast den 4 juni.

 

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

HR-chef

Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag. Kungälv Energi söker HR-chef  som sprider energi, värme och elektrisk stämning •    Vill du vara med och bidra till att Kungälv Energi blir branschens bästa arbetsgivare? •    Har du intresse för... Visa mer
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.
Kungälv Energi söker HR-chef 
som sprider energi, värme och elektrisk stämning

•    Vill du vara med och bidra till att Kungälv Energi blir branschens bästa arbetsgivare?

•    Har du intresse för energibranschen och erfarenhet från ledande ställning inom HR?

•    Har du jobbat med hållbarhetsfrågor och internkommunikation?

Dina främsta arbetsuppgifter 
Som HR-chef hos oss får du ett helhetsansvar för våra HR-processer och därmed en viktig roll i att driva och utveckla HR-arbetet för att matcha Kungälv Energis nuvarande och framtida utmaningar.

Du kommer att verka på såväl strategisk, taktisk som operativ nivå med ansvar för att utveckla, förankra, implementera och följa upp HR-processer så att de stödjer Kungälv Energi och våra mål. Som HR-chef på Kungälv Energi verkar du verksamhetsnära och proaktivt för att säkerställa att det strategiska HR-arbetet för verksamheten framåt. Du får också en viktig roll i att stötta och coacha verksamhetens chefer i frågor rörande ledarskap och medarbetarskap samt frågor kring policies, rutiner, arbetsrätt, rekrytering, introduktion och företagskultur. Du kommer att arbeta fokuserat med strategisk kompetensförsörjning utifrån målet om att bli branschens bästa arbetsgivare.

Vi tror att du tycker om kommunikation och vi vill därför att du också ansvarar för vår interna kommunikation. Hållbarhetsfrågor är också viktiga för oss och du får stor del i att skapa mål och ramar samt kommunikationen kring vårt hållbarhetsarbete tillsammans med övriga chefer i ledningsgruppen.

Formella Kvalifikationer/ Tidigare erfarenhet och kompetens
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR, eller likvärdig utbildning. Du har också kompetens avseende kommunikation och hållbarhet. Du har självständigt arbetat med personalfrågor avseende hela HR-området. Några års ledarerfarenhet med liknade arbetsuppgifter är ett krav. 

Personliga egenskaper
Som person har du ett involverande arbetssätt och du är engagerad, strukturerad och prestigelös. Är du dessutom trygg, glad och har glimten i ögat, passar du bra in hos oss.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete i ett företag som växer med trevlig stämning och goda framtidsutsikter. Du kommer att ingå i företagets ledningsgrupp och du blir en viktig lagspelare i att driva utvecklingen av Kungälv Energi. I din vardag arbetar du nära både VD och Administrativ/Ekonomichef samt vår löneansvariga HR-stöd/ekonom.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att godkänd säkerhetsprövning krävs inför tillsättning.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 6 februari! 

 

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Senior Projektledare El till Affärsområde Entreprenad

Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag. Vi söker dig som är eller vill utvecklas till en senior projektledare. Du har med dig bred erfarenhet av elbranschen och vill arbeta med anslutningar samt ny- och ombyggnation av elnät. Som Proj... Visa mer
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.
Vi söker dig som är eller vill utvecklas till en senior projektledare.

Du har med dig bred erfarenhet av elbranschen och vill arbeta med anslutningar samt ny- och ombyggnation av elnät. Som Projektledare på denna nivå är ditt uppdrag att leda, styra och koordinera större projekt och uppdrag inom främst El men även våra verksamhetsområden stadsnät och värme kan behöva din support.  Ditt fokus kommer vara att planera och koordinera våra uppdrag så att vi genomför dessa med rätt kvalitet, i tid och med nöjda kunder.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara

- Driva och genomföra projekt enligt vår projektmodell och riktlinjer
- Planera och organisera uppdragen, ta fram arbetsmiljöplan och riskanalyser
- Skapa och hantera handlingar internt och externt inom ett uppdrag tex kalkyler och offerter
- I förekommande fall själv projektera och bereda uppdrag
- Beställa och följa upp entreprenader
- Dokumentera och följa upp projekt
- Vara delaktig i att utveckla arbetssätt och rutiner för arbetsområdet

Formella Kvalifikationer

- Högskoleutbildning inom elkraft eller kompetens som bedöms motsvarande
- Projektledarutbildning
- B-körkort

Tidigare erfarenhet och kompetens

- Minst 3 års erfarenhet som projektledare inom elkraft
- Erfarenhet av beredning
- Van IT-användare med nyfikenhet kring utveckling när det gäller användandet av olika system, digitala lösningar och hjälpmedel. Erfarenhet av DP Spatial är meriterande.
- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och är van att möta kunder och intressenter. Du tycker om att se till helheten och trivs med flera parallella kontakter. Du är ansvarstagande, noggrann och välstrukturerad. Du är serviceinriktad med högt driv och ser till att få saker gjorda. Du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Du tycker om att samarbeta och du lyssnar, kommunicerar och löser problem på konstruktivt sätt. Kundfokus och affärsmässighet är självklarheter och du har förmåga till helhetssyn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Har du dessa egenskaper kommer du att trivas hos oss! Vi håller vad vi lovar är vårt motto, och vi jobbar alla tillsammans för att bidra till att Kungälv blir ett hållbart samhälle att leva i.
 

Välkommen med din ansökan, senast den 5 december 2022.

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Driftingenjör/Drifttekniker till Kraftvärmeverket

Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag. Affärsområde Värme ansvarar för försäljning, produktion och distribution av fjärrvärme inom Kungälv Energi. Huvudbränslet i vår fjärrvärmeanläggning är biobränsle (skogsflis, bark och stamved). ... Visa mer
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.
Affärsområde Värme ansvarar för försäljning, produktion och distribution av fjärrvärme inom Kungälv Energi.

Huvudbränslet i vår fjärrvärmeanläggning är biobränsle (skogsflis, bark och stamved). Munkegärdeverket är en 100 % fossilfri anläggning vilket är ett resultat av ett mångårigt miljöarbete. Kungälv växer och under 2023 gör vi den största nysatsningen sedan starten och bygger ut produktionskapaciteten med cirka 50 %.

Vi söker Driftingenjör/Drifttekniker till Kraftvärmeverket

Som Driftingenjör/Drifttekniker kommer du att ingå i vårt produktionsteam med placering på kraftvärmeverket i Munkegärde, Kungälv, som är vår huvudanläggning för produktion.

För en driftingenjör/drifttekniker på Kungälv Energi erbjuds ett spännande och varierande arbete där ansvaret för en trygg, effektiv och miljövänlig produktion av fjärrvärme för våra kunder ligger i fokus året om.  Det är väsentligt att du har förmåga att självständigt kunna lösa arbetsuppgifter men samtidigt fungera bra i vårt team där samarbete och kommunikation är väsentligt för att skapa trygghet och trivsel. Du ska vara drivande och engagerad, välstrukturerad och noggrann samt ha vilja och vana att arbeta med förebyggande åtgärder och optimering.

Dina arbets­uppgifter kommer att variera över driftsäsongen men huvudsakligen innehålla:

- Drift och kontroll av produktionsanläggningar med ingående processutrustning
- Felsökning och felavhjälpning
- Processoptimering och driftplanering
- Ledning och planering av revisions- och underhållsarbete (med egen medverkan främst under sommarhalvåret)
- Framtagning/uppdatering av rutiner och instruktioner Kontakter med leverantörer och entreprenörer
- Deltagande i enskilda utvecklings- och förändringsprojekt efter verksamhetens behov  

Tjänsten kräver också att man gör sig införstådd med och vill arbeta i enlighet med företagets arbetsmiljö-, kvalitets- och miljöpolicys.

Arbetstider

För att klara driften av våra anläggningar tillämpas skiftarbete i varierande grad under årets kalla period. Under perioden maj till september tillämpas normalt dagtidstjänstgöring i kombination med ett rullande beredskapsschema. Med hjälp av fjärrstyrning kan en del larm och arbete hanteras från hemmet under beredskap.

Formella kvalifikationer:

Vi eftersöker följande:

- Driftutbildning på högskolenivå med inriktning mot Energi eller Processindustri (Raffinaderi, petrokemi) alternativt annan utbildning, exempelvis sjöingenjör eller högskoleingenjör i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig.
- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Gärna även engelska.
- Körkort B

Tidigare erfarenhet och kompetens

Vi eftersöker i första hand kandidater med följande erfarenhet och kompetens

- Minst några års erfarenhet av att arbeta med produktionsanläggningar med processfokus, där arbete med fastbränsleeldade kraftvärmeverk eller ång-/hetvattencentraler är särskilt meriterande.
- Erfarenhet av skötsel av mekanisk utrustning.
- Erfarenhet av att självständigt planera och genomföra åtgärder inom produktion och underhållsarbete.
- Praktisk och teoretisk kunskap om styr- och reglerteknik är önskvärt.
- Datorvana och IT mognad dvs. förmåga och vilja att hantera de olika datorprogram som finns som stödfunktioner för våra rutiner.

Personliga egenskaper:

Eftersom vi anser att trivsel och gott kamratskap är en viktig del av vår arbetsmiljö så kommer stor vikt att läggas vid hur kandidaten bedöms passa in i vårt befintliga team. Vi letar efter en kandidat som är positiv och social, har god självinsikt och personlig mognad, gärna med glimten i ögat. Verksamhetens natur kräver också att du är affärsmässig, flexibel och lösningsorienterad samt att du står för god etik och moral.

Vi ser fram mot din ansökan så snart som möjligt dock senast den 6 februari!

 

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Byggledare till Affärsområde Entreprenad

Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag. Vi söker dig som vill ha en nyckelroll med bredd och bli en mycket viktig person i våra projekts genomförandefaser. I din roll ser du till att det praktiska arbetet av projektet verkligen blir u... Visa mer
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.
Vi söker dig som vill ha en nyckelroll med bredd och bli en mycket viktig person i våra projekts genomförandefaser.

I din roll ser du till att det praktiska arbetet av projektet verkligen blir utfört utifrån arbetsunderlag, tidplaner, ekonomi och arbetsmiljö/miljöplan.

Som Byggledare blir du också ansvarig för resursplaneringen av projekt. Till din hjälp i arbetet har du vår projektmodell och riktlinjer. Projekten omfattar ny- och ombyggnation, anslutningar mm och kan ingå i samförläggningar med Kungälvs Kommun såväl som externa entreprenörer.

Vi på Entreprenad ger support till våra olika verksamhetsområden och du kommer att arbeta med såväl ny- som ombyggnation och anslutningar inom elnät, belysningsnät, fjärrvärmenät eller opto-nät.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara

- Ansvara för att projekt utförs enligt upprättade arbetshandlingar och rapporterar avvikelser till projektledare.
- Kontrollera med projektledare att markavtal, arbetsmiljöplan och övriga tillstånd finns upprättade innan byggstart
- Ansvara för kommunikationen i projekten under genomförande fasen med alla parter tex kunder, entreprenörer, markägare och projektledning internt/externt
- Planera ett effektivt genomförande av en grupp projekt inom olika nyttigheter där projekten har olika projektdirektiv och förutsättningar.
- Ansvara för samordning av interna/externa resurser i projekten tillsammans med Teamledare Montage
- Medverka i att utveckla arbetssätt och rutiner för arbetsområdet

Formella Kvalifikationer

- Högskoleutbildning, gärna inom elkraft, eller kompetens som bedöms motsvarande
- Du har med dig någon typ av Byggledare/Byggsamordnare/projekt utbildning. (Vi utbildar dig i vår projektmodell)
- Det är meriterande om du har arbetat med kalkylmodeller såsom EBR kostnadskatalog och nätberäkningar, samt AMA Anläggning.
- Kompetens inom Entreprenadjuridik och projektekonomi är också kompetenser som vi söker och som är bra att ha i detta jobb
- Grundläggande arbetsmiljöutbildning (BAM), Byggarbetsmiljösamordnare BAS P/ U samt Arbete på Väg
- ESA
- B-körkort

Tidigare erfarenhet och kompetens

- Arbetsuppgifterna kräver erfarenhet från flera arbetsområden/funktioner eller bred och/eller djup erfarenhet inom ett arbetsområde/funktion.
- Minst 3–4 års relevant erfarenhet i likvärdig roll
- Van IT-användare med nyfikenhet kring utveckling när det gäller användandet av olika system, digitala lösningar och hjälpmedel. Erfarenhet av DP Spatial är meriterande.
- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och är van att möta kunder och intressenter. Du tycker om att se till helheten och trivs med flera parallella kontakter. Du är ansvarstagande, noggrann och välstrukturerad. Du är serviceinriktad med högt driv och ser till att få saker gjorda. Du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Du tycker om att samarbeta och du lyssnar, kommunicerar och löser problem på konstruktivt sätt. Kundfokus och affärsmässighet är självklarheter och du har förmåga till helhetssyn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Har du dessa egenskaper kommer du att trivas hos oss! Vi håller vad vi lovar är vårt motto, och vi jobbar alla tillsammans för att bidra till att Kungälv blir ett hållbart samhälle att leva i.
 

Välkommen med din ansökan, senast den 5 december 2022.

 

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Projektledare El till Affärsområde Entreprenad

Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag. Vi söker dig som är eller vill bli projektledare. Du har erfarenhet av elbranschen och vill arbeta med anslutningar samt ny- och ombyggnation av elnät. Som Projektledare blir ditt uppdrag att le... Visa mer
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.
Vi söker dig som är eller vill bli projektledare.

Du har erfarenhet av elbranschen och vill arbeta med anslutningar samt ny- och ombyggnation av elnät. Som Projektledare blir ditt uppdrag att leda, styra och koordinera projekt. Då Kungälvs stad växer starkt blir det många uppdrag av blandad karaktär. Så har du en bakgrund med även bygg- och anläggningskompetens eller kanske värme och stadsnät är det toppen.  Att vara projektledare innebär mycket administration, så du behöver trivas med att ha koll på både offerter, tidplaner, verkligheten ute och givetvis helheten.

Ditt fokus i arbetet kommer att vara att planera och koordinera för- och färdiganmälansprocessen i våra uppdrag så att vi genomför dessa med rätt kvalitet, i tid och med nöjda kunder.

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara

- Driva och genomföra projekt enligt vår projektmodell och riktlinjer
- Planera och organisera uppdragen, ta fram arbetsmiljöplan och riskanalyser
- Skapa och hantera handlingar internt och externt inom ett uppdrag tex kalkyler och offerter
- I förekommande fall själv projektera och bereda mindre uppdrag
- Beställa och följa upp entreprenader
- Dokumentera och följa upp projekt
- Vara delaktig i att utveckla arbetssätt och rutiner för arbetsområdet

Formella Kvalifikationer

- Högskoleutbildning inom elkraft eller kompetens som bedöms motsvarande
- Projektledarutbildning
- B-körkort

Tidigare erfarenhet och kompetens

- Gärna erfarenhet som projektledare inom elkraft
- Erfarenhet av beredning
- Van IT-användare med nyfikenhet kring utveckling när det gäller användandet av olika system, digitala lösningar och hjälpmedel. Erfarenhet av DP Spatial är meriterande.
- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och är van att möta kunder och intressenter. Du tycker om att se till helheten och trivs med flera parallella kontakter. Du är ansvarstagande, noggrann och välstrukturerad. Du är serviceinriktad med högt driv och ser till att få saker gjorda. Du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Du tycker om att samarbeta och du lyssnar, kommunicerar och löser problem på konstruktivt sätt. Kundfokus och affärsmässighet är självklarheter och du har förmåga till helhetssyn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Har du dessa egenskaper kommer du att trivas hos oss! Vi håller vad vi lovar är vårt motto, och vi jobbar alla tillsammans för att bidra till att Kungälv blir ett hållbart samhälle att leva i.Välkommen med din ansökan, senast den 5 december 2022.

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre

Beredare El till Affärsområde Entreprenad

Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag. Vi söker dig som är Beredare, har erfarenhet av elbranschen och vill arbeta med anslutningar samt ny- och ombyggnation av elnät. Ditt fokus kommer vara att bereda större och mindre uppdrag i för... Visa mer
Kungälv Energis uppgift är att skapa elektrisk stämning i Kungälv. Vi gör det genom att erbjuda el, fiber och fjärrvärme till våra kunder. Jobbet vi gör är viktigt och samhällsbärande. Och vi gör det med hjärtat och siktet inställt på en hållbar morgondag.
Vi söker dig som är Beredare, har erfarenhet av elbranschen och vill arbeta med anslutningar samt ny- och ombyggnation av elnät.

Ditt fokus kommer vara att bereda större och mindre uppdrag i för- och färdiganmälansprocessen så att vi genomför dessa med rätt kvalitet, i tid och med nöjda kunder.

 

Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara

- Projektering och beredning av såväl ny- som ombyggnation och anslutningar inom elnät, belysningsnät.
- Planera och organisera uppdragen, ta fram arbetsmiljöplan och riskanalyser
- Skapa och hantera handlingar internt och externt inom ett uppdrag tex kalkyler och offerter
- I projekt där vi samförlägger flera nyttigheter var el beredare och stödja projektledare med kunskaper inom området.
- Dokumentera och följa upp uppdrag.
- Vara delaktig i att utveckla arbetssätt och rutiner för arbetsområdet

Formella Kvalifikationer

- Högskoleutbildning inom elkraft eller kompetens som bedöms motsvarande
- B-körkort

Tidigare erfarenhet och kompetens

- Gärna minst 3 års erfarenhet som beredare inom elkraft
- Van IT-användare med nyfikenhet kring utveckling när det gäller användandet av olika system, digitala lösningar och hjälpmedel. Erfarenhet av DP Spatial är meriterande.
- God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och är van att möta kunder och intressenter. Du tycker om att se till helheten och trivs med flera parallella kontakter. Du är ansvarstagande, noggrann och välstrukturerad. Du är serviceinriktad med högt driv och ser till att få saker gjorda. Du är en god arbetskamrat och du har med dig ett stort säkerhetstänk. Du tycker om att samarbeta och du lyssnar, kommunicerar och löser problem på konstruktivt sätt. Kundfokus och affärsmässighet är självklarheter och du har förmåga till helhetssyn. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Har du dessa egenskaper kommer du att trivas hos oss! Vi håller vad vi lovar är vårt motto, och vi jobbar alla tillsammans för att bidra till att Kungälv blir ett hållbart samhälle att leva i.Välkommen med din ansökan, senast den 5 december 2022.

 

https://www.kungalvenergi.se/ Visa mindre